In ce consta tratamentul chirurgical al incontinentei urinare de efort?

  Trebuie spus de la început ca nici un procedeu chirurgical din cele peste 200 imaginate si folosite pina in prezent nu pot reproduce mecanismul complicat care asigura continenta urinara la femeie. Din acest motiv nu exista nici un procedeu chirurgical care sa aibă o rata de succes de 100/100.

  Rezultatele tratamentului chirurgical pot fi diferite: incontinenta poate dispare complet pentru totdeauna sau simptomul sa se amelioreaza atit de mult incit pacienta sa fie multumita fata de situația dinaintea operatiei in special in cazurile de incontinenta gravă.

  Cea mai noua metoda care se folosește astăzi in toată lumea utilizează bandelete speciale dintrun material sintetic inert pe care tesuturile îl tolereaza fără al respinge. Acestea sunt introduse sub uretra printro mică incizie in peretele vaginal si sunt ancorate de tesuturile din jur care folosescbandeleta ca pe o matrice pe care construiesc ligamentele deteriorate. Rata de respingere a bandeletei este foarte mică si chiar si in  aceasta situație printro mică intervenție aceasta poate fi scoasă fără a compromite rezultatul operatiei initiale.

  Operatia durează 10-15 minute după care pacienta poate pleca acasă cu un rezultat sigur favorabil.

  Operatia este bine suportata de paciente indiferent de varsta.