Robotul Da Vinci, "viitorul" chirurgiei, adus in prezent! Echipa cu cea mai relevanta experinta in chirurgia pelvica minin invaziva. Recuperare rapida post-interventie!

Cancerul de col

Prima nastere in urma tratamentului inovator pentru cancer de col uterin

Joi, 25 octombrie 2012, in Spitalul Medicover Conf. Univ. Dr. Petre Bratila a asistat la nasterea primului bebelus adus pe lume de o pacienta operata de cancer de col.

Pacienta in varsta de 39 de ani a fost diagnosticata cu cancer de col uterin – stadiul IB1 si a beneficiat de cea mai moderna si cea mai putin invaziva metoda conservativa de tratament. “Metoda conservativa ofera mai multe beneficii pacientei: minimum invaziva, necesita maxim 48 de ore de spitalizare, recuperare postoperatorie mai rapida si pastrarea fertilitatii.

Dna Anca Dogaru este o persoana puternica, un exemplu pentru toate femeile care sunt diagnosticate cu cancer de col uterin si care isi doresc o familie. Iata ca visul acestor femei poate deveni realitate prin aceasta metoda inovatoare de tratament” a declarat Conf. Univ. Dr. Petre Bratila.

Conf. Univ. Dr. Petre Bratila este medic din Romania ce realizeaza acest tratament, la nivel global fiind doar 830 de cazuri operate pana in prezent, prin acest tip de interventie. Romania se situeaza pe locul 1 in Europa privind incidenta si mortalitatea cauzata de cancerul de col uterin.

In cazul depistarii bolii in stadiul 1, tratamentul clasic in Romania consta in administrarea curei de radioterapie si operatia clasica de extirpare pe cale abdominala a organelor genitale: uterul, trompele, ovarele, conexiunile interioare cu peretii pelvisului si ganglionii limfatici (histerectomie radicala).

Metoda conservativa de tratare a cancerului de col imbina 2 abordari moderne si minimum invazive: pe cale laparoscopica sunt identificati si extirpati ganglionii limfatici neinvadati de celule canceroase, apoi operatia continua transvaginal prin extirparea colului uterin (trachelectomie), a parametrelor si portiunii superioare a vaginului; uterul si ovarele raman functionale si permit pacientei pastrarea functiei menstruale si reproductive.