Medicina Materno-Fetală

Medicina Materno-Fetală este o specialitate de mare actualitate care se ocupă cu identificarea factorilor de risc pentru o sarcină cu risc obstetrical crescut și urmărirea adecvată a sarcinii . Scopul acestei supraspecializări este de a asigura supravegherea sarcinii în vederea asigurării sănătății mamei și viitorului nou-născut. Specialiştii de medicină materno-fetală pot estima foarte timpuriu complicaţiile unei sarcini şi pot diagnostica anomaliile congenitale printr-o serie de evaluări complexe şi de mare acurateţe.

Echipa Clinicii Elginmed realizează monitorizarea sarcinii efectuând cele două ecografii importante de evaluare a stării fătului – ecografia de morfologie trimestru I și II, precum si calcularea riscului individual de anomalii cromozomiale numerice – Sindrom Down, trisomie 13 și 18.

Estimarea riscului de sindrom Down, calcularea riscului de preeclampsia și nastere prematură se realizează prin intermediul softului realizat de Fundația de Medicină Materno-fetală din Londra, soft dezvoltat și actualizat de Prof. Kipros Nicolaides (director al centrului de Medicină Materno-fetală Harris Birthright Research Centre , primul centru de medicină materno-fetală din UK).

Morfologia fetală în trimestrul II se realizează respectând standardele Societății internaționale de ecografie în obstetrică și ginecologie (ISUOG).