ENDOMEDICARE ACADEMY

Endomedicare Academy. Alegerea responsabilă în endometrioză

Endomedicare Academy este un centrul multidisciplinar integrat dedicat diagnosticului, tratamentului și chirurgiei minim invazive a endometriozei, care are în focus ȋngrijirea medicală personalizată a pacientelor care se confruntă cu această patologie.

ENDOMEDICARE în cifre

  • Peste 15 ani de experienţă ȋn chirurgia endometriozei
  • Peste 1000 de intervenţii complexe de endometrioză profundă
  • Peste 99% dintre intervenţii realizate prin chirurgie minim-invazivă, laparoscopic sau robotic
  • Mai puţin de 1% dintre cazurile de endometrioză intestinală cu rezecții intestinale multiple pentru noduli de endometrioză cu localizare rectosigmoidiană și ileală au necesitat ileostoma.

Peste 15 ani de experienţă în chirurgia endometriozei​

Cu o expertiză remarcabilă de peste 15 ani în chirurgia ginecologică, cu accent pe chirurgia minim invazivă a endometriozei, echipa noastră, condusă de Prof. Dr. Elvira Brătilă, a realizat cu succes peste 1000 de intervenții ȋn cazuri complexe de endometrioză profundă – endometrioza vezicală, endometrioza ureterală, endometrioza cu localizări intestinale multiple – ajutând sute de paciente să-și recapete sănătatea și calitatea vieţii ȋn luptă cu o patologie care invalidează prin durere, infertilitate și prin traumă mentală și emoţională.

Conform protocolului medical național și internațional, avem recomandări specifice pentru fiecare tip de intervenție, astfel încât fiecare intervenție are ca scop excizarea tuturor leziunilor de endometrioză, asociat cu o rată scăzută de complicații, recidive și intervenții ulterioare.
Din experiența echipei noastre, doar 1% din cazurile complexe de endometrioză profundă au necesitat ileostomie.

Endomedicare Academy – educație și pregătire în chirurgia minim invazivă a endometriozei

De la înființarea Academiei Endomedicare ne-am angajat să creăm o școală modernă de chirurgie minim invazivă dedicată patologiei ginecologice.

În acest scop, centrul nostru, coordonat de Prof. Dr. Elvira Brătilă, organizează și coordonează programul de mentorat Inspiris Mentorship Program, un proiect concretizat prin cursuri și sesiuni practice privind ghidarea si training-ul specialiștilor ȋn tehnicile chirurgicale minim invazive – laparoscopie și robotică.

Programul are ca scop pregătirea și formarea specialiștilor în vederea maximizării competențelor chirurgicale și adaptarea procesului de învățare tendinţelor actuale ale medicinei de înaltă precizie.

Este sau nu endometrioză?

Deoarece diagnosticul de endometrioză poate trena, un diagnostic cert putând fi pus chiar după 5-10 ani, consultarea unui medic ginecolog specializat ȋn endometrioză poate facilita procesul de stabilirea a unui diagnostic precis, de la prima consultaţie, ca premisă pentru iniţierea unui parcurs terapeutic corect și personalizat.

Ȋn centrul nostru fiecare femeie beneficiază de investigaţii moderne și non-invazive pentru stabilirea unui diagnostic corect, precum și de cei mai experimentaţi clinicieni și imagiști, familiarizaţi cu particularităţile acestei patologii.

Chirurgie și tehnologie ginecologică de ultimă generație

Peste 99% dintre intervențiile de endometrioză sunt efectuate astăzi minim-invaziv, acesta fiind „gold standard” ȋn prezent.

Chirurgia minim invazivă aduce beneficii ȋn ceea ce privește acurateţea actului medical, precum și avantajul recuperării rapide postoperatorii a pacientelor.

Chirurgia minim invazivă necesită spitalizarea pacientei timp de 2-4 zile, permiţând reintegrarea ȋn activitatea profesională și reinserţia socială rapidă.

Chirurgie robotică în endometrioză​

Chirurgia robotică este cea mai modernă abordare minim invazivă. Echipa noastră realizează operaţii robotice, aceste intervenţii în ginecologie fiind efectuate pentru prima dată ȋn România de către Prof. Dr. Elvira Brătilă. Chirurgia robotică aduce pacienților beneficii incontestabile: durere postoperatorie scăzută, minimizarea riscului de hemoragie postoperatorie, rată scăzută de complicații, timp de spitalizare redus, recuperare postoperatorie rapidă, reintegrare rapidă în activitatea socială.

Echipa noastră multidisciplinară oferă o perspectivă de 360 de grade în endometrioză. Această perspectivă este esențială în abordarea endometriozei. Fiecare specialitate implicată în managementul acestei boli reprezintă o parte semnificativă a ceea ce se constituie că soluție integrată pentru gestionarea fiecărui pacient.

Endomedicare Academy reunește o echipă multidisciplinară de specialiști cu o expertiză remarcabilă în acest domeniu – ginecologie, chirurgie generală, urologie, imagistică, specialiști în infertilitate, psihologi și terapeuți în medicină alternativă – care pot oferi o abordare integrată a cazurilor complexe de endometrioză profundă.

Te-ai gândit că ești unică?

La fel și această boală, o boală care necesită soluții personalizate în funcție de particularitățile fiecărei paciente.

În medicină cauți ceea ce știi și vezi ceea ce cunoști. Vă recomandăm cu drag că diagnosticul și tratamentul endometriozei să se facă ȋn centre dedicate patologiei, iar intervenţia chirurgicală să fie efectuată de chirurgi specializaţi și experimentaţi ȋn chirurgia endometriozei.
Cu mulți ani de experiență și pregătire specializată în acest domeniu, suntem aici să sprijinim femeile din întreaga lume să ia o decizie informată și responsabilă cu privire la sănătatea și calitatea vieții lor. Această gândire holistică este practicată în centrul nostru.

Acesta este și motivul pentru care am ales să devenim o voce publică în România a femeilor care suferă de endometrioză pentru a crește gradul de conștientizare și a spune: „Endometrioza este un punct dureros, dar tu, femeie, ești un întreg univers.”
Suntem împreună în această echipă, cu toate cunoștințele și responsabilitatea noastră în alegerea celei mai bune soluții pentru sănătatea și calitatea vieţii fiecărei paciente, ȋntr-o luptă grea, cum este lupta cu endometrioza.